Mengenai Laman Ini - wannursyarifah

as-Sirah an-Nabawiyah

Mengenai Laman Ini

Bendera Islam al-Liwa

Penerangan

Dengan nama ALLAH S.W.T dan dengan berkat kemulian RASULULLAH SAW Nabi Muhammad.
Laman ini mengkhususkan perkongsian sumber ilmiah keagamaan perbagai cabang dengan berpandukan al-Quran dan as-Sunnah atau menerusi Hadist Rasulullah s.a.w.

Keutamaan

Antara bab-bab keutamaan di laman ini adalah difokuskan mengenai ibadah,kisah-kisah tauladan dan pertunjuk seperti perihal KIAMAT yang meliputi tanda kiamat,hari kiamat,perkara-perkara mengenai kiamat.

Antara lain juga membicarakan tentang fiqh dan ilmu-ilmu islam.Seperti hukum hakam dan FIQH didalam islam.

Matlamat

Laman ini mempunyai matlamatnya iaitu memperkayakan ummah dengan ilmu-ilmu manfaat yang dibahagiakan kepada beberapa cabang penyampaian seperti TAZKIRAH serta IBRAH dunia dan akhirat yang berkonsepkan amar makhruh nahi mungkar dan sesi-sesi perbincangan yang terbuka dengan berkonsep berlapang dada sesama ummah.

Kepentingan

Segala sumber disini adalah sangat mementingkan ketelitian dan penerbitan penulisan.Ini adalah bagi menjaga kualiti,kesahihan selain memastikan maklumat yang ditulis,disampaikan sesuai untuk diamalkan,dikongsi dan diterapkan didalam diri,keluarga,mahupun ummah.

Dan,dalam pada itu,segala bentuk penulisan yang ditulis ini adalah dikaji terlebih dahulu,ini kerana terdapat beberapa sumber yang jarang-jarang disiarkan,maka ketelitian penulisan dan bahanya adalah sangat ketat dan mengikut nas-nas syariat islam agar tidak berlaku pertindihan maklumat yang boleh menyangkal isi-isinya.Disini juga kami membuka segala peluang agar kesemua yang sudi untuk memperbetulkan isi-isinya kepada kami secara terus mahupun secara tidak langsung.

Kesimpulan

Secara kesimpulanya,dengan adanya LAMAN dan segala perkongsian yang terdapat dilaman ini,dapat menambahkan lagi ketaqwaan kita kepada Allah s.w.t dan menjadi hamba-Nya yang soleh solehah.

Segala salinan penulisan dari laman ini oleh pelawat mahupun pembaca adalah dibenarkan oleh penulis laman ini walaupun tidak mengletakan kredit atau link balik ke laman ini,namun kami tidak bertangungjawab sekiranya berlaku penyalahgunaan dari laman ini atau sebarang kerugian dan kemudaratan yang hasil melayari laman kami kepada pihak ketiga sama sekali.

Dan kandungan ini adalah turut mengandungi penyataan-penyataan kepenggunaan disepanjang melayari laman ini dengan dibagikan kepada PRIVACY POLICY serta DISCLAIMER dan dilengkapi CONTACT US bagi memudahkan pelawat menghubungi kami.

Moga mendapat manfaat bersama-sama ummah Rasulullah s.a.w.Dan ingatlah tentang hari akhirat dimana tidak ada pembela selain Yaa Rabb kita Allah s.w.t.

Semoga Allah membalas kebaikan kepada kita semua dan saling mendapatkan manfaat serta berada dalam naungan sejahtera al waliy al hafiiz.

Jazzakallahu khairan khatira wasalam.


إضاءة
بسم الله وكرامة بفضل النبي محمد.
هذه الصفحة تمت متخصصة تقاسم مختلف فروع الدينية مع القرآن والسنة أو حديث عن النبي الموارد العلمي
فضيلة
بين الفصول أولويات في هذه الصفحة يتركز على أساس ديني، حكايات تاريخية والتوجيه القيامة فيما يتضمن القيامة، يوم القيامة، فإن الأمور المتعلقة القيامة.
من بين أمور أخرى تحدث ايضا عن الفقه والعلوم الإسلامية. كما أن نفس القوانين والفقه في الإسلام.
الهدف
هذه الصفحة لديها هدف إثراء المجتمع مع العلم النافع، الذي ينقسم إلى عدة فروع من الخدمة وكذلك التوضيح خطبة على مفهوم الدنيا والآخرة عمار الممارسات الظالمة ناهي وجلسات نقاش مفتوحة لمفهوم زميل الذهن المجتمع.
فائدة
كل شيء هنا واعية جدا من الدقة وكتابة المنشورات. هذا هو الحفاظ على الجودة والأصالة والتأكد من أن المعلومات المكتوبة، وتسليمها وفقا للممارسة وتقاسمها وتطبيقها في النفس، والأسرة، أو المجتمع.
و، في هذه الأثناء، وجميع أشكال الكتابة التي كانت مكتوبة هذه يتم فحص مقدما، لأن هناك بعض المصادر التي نادرا ما نشرت، وبالتالي دقة الكتابة والخطر هو ضيق جدا وفي فقا لنصوص الشريعة الإسلامية لتجنب تكرار المعلومات التي يمكن أن تكون نفي محتوياته. هنا، فتحنا أيضا الفرصة لجميع الذين هم على استعداد لتصحيح محتوياته لنا مباشرة أو غير مباشرة.
استنتاج
في داخل الولاية، مع الموقع وأن هناك عن تقاسم هذه الخلفية، ويمكن إضافة إلى تمسكنا الله وعباده الصالحين، الصالحين.
ويسمح أي نسخة من كتابه هذا الموقع من قبل الزوار أو القراء من قبل صاحب هذا الموقع لا تميز حتى الائتمان أو رابط لهذه الصفحة، ولكن نحن لسنا مسؤولين في حالة إساءة استخدام هذا الموقع أو أي خسارة أو ضرر ينتج زيارة موقعنا لأطراف ثالثة تماما.
موجة الانتفاع معا الأمة النبي وتذكر الآخرة حيث لا يوجد دفاع بخلاف لدينا رب يا الله بإذنه
أسأل الله أن يسدد لنا جميعا والمنفعة المتبادلة والازدهار في ظل رعاية الله الحافظ الوالي
Nursyarifah Syed Putera
17 Ramadhan 1437

No comments:

Post a Comment